Pentru mulți, weekend-ul ține în medie o zi, pentru că duminica o petrec gândindu-se la ziua de luni și astfel nu pot savura ultimele ore liniștite dinaintea noii săptămâni. Iată o listă cu 5 activități pe care le poți face astăzi ca să uiți de necazul că mâine iei de la capăt o nouă săptămână deprimantă.

1. Holbează-te ore în șir la pătrățelul din calendar cu ziua de azi. Când un stimul vizual îți reamintește în permanență data curentă, creierului îi este imposibil să se gândească la altceva, cu atât mai mult la data de mâine. În plus, activitatea se va plia perfect pe stilul tău sedentar, pentru că nu necesită efort.

2. Petrece câteva ore învățându-ți pisica să gătească quesadilla. Te lauzi mereu prietenilor că ai o pisică inteligentă, dar știe să prepare quesadilla? Duminica asta ai ocazia perfectă să o înveți tainele bucătăriei italienești și în același timp să uiți că mâine viața ta va reintra în segmentul dezolant ce se va repeta încă 34 de ani, până la pensie.

3. Sună-ți bunica și spune-i că e ora 11 și încă n-ai mâncat nimic. Se știe cât de îngrijorate sunt bunicile când aud că o nepoată sau un nepot nu a pus nimic în gură pe ziua de azi, așa că un simplu telefon îți va asigura cel puțin 6 ore de mustrări, timp în care vei uita complet că mâine e luni. Dacă nu mai ai nicio bunică în viață, sună orice altă bunică și vei avea parte de aceeași experiență.

4. Aranjează-ți obiectele din casă în ordine alfabetică. Sentimentul de satisfacție când vei vedea toate lucrurile, de la aragaz și bec, până la urna cu cenușa bunicii și ziarul de ieri, aranjate într-o ordine perfect alfabetică te va face să uiți că mâine e luni. Atenție: e obligatoriu să cunoști ordinea literelor, altfel casa ta va părea dezordonată.

5. Operează-te singur de apendicită. De ce să te duci la spital, să suporți mirosurile și orele de așteptare, când poți petrece o duminică liniștită extirpând singur apendicul încăpățânat pe care evoluția nu a fost în stare să-l elimine? În plus, durerile îngrozitoare te vor face să-ți iei gândul complet de la ziua de mâine, ba chiar să-ți dorești să vină mai repede.

Să ai o duminică frumoasă.