Cum au ajuns acești oameni până la venerabila vârstă de în jur de 40 de ani? Să-i lăsăm pe ei să ne spună secretele lor:

Maria, 40 de ani

euro

“Trei cuvinte: ulei de măsline. Uleiul de măsline e mult mai sănătos decât cel de floarea soarelui. La început îl puneam doar în salată, dar apoi am înlocuit salata cu ulei de măsline și mâncam ulei de măsline cu ulei de măsline. Până la urmă, am început să consum doar ulei de măsline și nimic altceva. Așa am ajuns la 40 de ani.”

Carmen, 38 de ani

2

Fumez câte 60 de țigări pe zi, dar în fiecare noapte, înainte de culcare, îmi înlocuiesc plămânii cu un set nou. Dacă aveți cunoștințe sus-puse, care vă pot pot menține zilnic pe primul loc în lista de transplanturi, urmați exemplul meu și veți aduna și voi atâtea decenii în buchetul vieții câte am eu.”

Olimpiu, 40 de ani

5

“Zilnic, îmi injectez un pahar de vin roșu în vene. Face minuni.”

Ermina, 39 de ani și 4 luni

3

O dată pe săptămână, un bărbat necunoscut mă amenință la telefon că dacă nu ajung la vârsta de 40 de ani, mă omoară. Nu știu cine e. Mai am 8 luni, după care sper să se oprească telefoanele.”

Georgian, 41 de ani

6

În fiecare seară, când mă întorc de la muncă, iau liftul și îl car pe scări, până sus. Mișcarea mi-a întărit inima și mi-a dat putere să trec de 40 de ani.”

Ileana, 36 de ani

1

Râsul este secretul longevității mele. Râd încontinuu, oriunde aș fi, orice aș face. Râd acasă, râd la școală, în fața copiilor, râd la înmormântări, am renunțat complet la somn, ca să pot râde toată noaptea. Nici măcar nu mai știu cum e să nu râzi, cred că mi s-a blocat fața în această poziție. Dar am reușit să depășesc 35 de ani, ceea ce este fantastic.”

Marian, 40 de ani

aqa

În loc să iau zilele pe rând și să mă bucur de ele, le sar. Am descoperit că dacă trăiești din două în două zile, ajungi de două ori mai repede la 40 de ani.”

Angela, 39 de ani

8

“Sunt 1/4 broască țestoasă, unul dintre animalele care trăiesc cel mai mult.”