Decapitarea prezintă simptome înșelătoare, fiind deseori confundată cu bulimia, lombosciatica sau banala răceală, astfel că majoritatea pacienților se prezintă la medic cu boala într-un stadiu deja avansat. Ca să nu o mai diagnosticați greșit, am alcătuit o listă cu cele mai comune 6 simptome ale acestei afecțiuni.

1. Scăderea bruscă în înălțime. Dacă ieri trebuia să te apleci ca să intri în bucătărie, dar astăzi intri relaxat, fără grija că vei lovi pragul de sus pentru a zecea oară săptămâna asta, mergi la spital, s-ar putea să suferi de decapitare.

2. Nu apari în pozele din acte. Ți-ai schimbat cartea de identitate, ai ieșit vesel de la Evidența Populației, dar, când te uiți să vezi cât de ridicol vei arăta în poză pentru următorii zece ani, constați că se vede doar panoul folosit ca background pentru fotografie. Este momentul să-ți faci o programare la medic.

3. Disconfort stomacal. Pare greu de crezut, dar numeroase studii au găsit legături strânse între durerile de stomac și decapitare, pentru că, din motive încă neclare, o persoană decapitată înghite mâncarea nemestecată. Dacă simți disconfort la nivelul stomacului, nu te culca pe-o ureche crezând că ai un cancer stomacal trecător. Mergi la clinică.

4. Singurul lucru pe care îl ai în comun cu o rață fără cap este faptul că nu ai cap. În general, oamenii și rațele nu au nimic în comun, fiind din specii diferite, dar dacă descoperi o rață cu care împarți această trăsătură fizică – lipsa capului, ești suspect de decapitare și trebuie să-ți vizitezi de urgență medicul de familie pentru o trimitere la neurolog.

5. Ești urât, dar nimeni nu se mai sperie de tine. De obicei, ești nevoit să ieși pe stradă cu o pungă pe cap, ca să nu oripilezi trecătorii cu chipul tău hidos. Dacă într-o zi uiți punga, dar oamenii nu își mai acoperă privirile/fug/vomită/sună la poliție, ci trec pe lângă tine ca și cum totul ar fi ok, e foarte posibil să umbli pe stradă fără cap. Lasă orice aveai în program și intră în primul spital.

6. Recunoști craniul folosit în “Hamlet” ca fiind al tău. Ești la teatru, savurând o interpretare a celebrei piese shakespeariene și, la un moment dat, îți recunoști craniul în mâna personajului principal. Lasă baltă restul piesei și grăbește-te spre cea mai apropiată unitate de primiri urgențe. Prezinți cel mai puternic simptom al decapitării și fiecare secundă poate fi ultima.

Pentru că cea mai importantă armă rămâne prevenția, ca să nu ajungi în situația nedorită de a verifica simptome pe internet, evită să folosești în zona gâtului obiecte ascuțite precum topor, sabie, bardă, drujbă, ghilotină sau elice de elicopter.