Am testat 4 veste de diferite tipuri, să vedem dacă te pot salva din calea gloanțelor, însă rezultatele au fost previzibile.

Vesta de bumbac

Accesoriu obligatoriu pentru orice bărbat care promovează abstinența, vesta de bumbac are multe beneficii: ține de cald pe toată partea superioară a corpului în afară de mâini, respinge femeile urâte și nesuferite, dar și pe cele atrăgătoare și cumsecade, poate fi folosită și ca jucărie sexuală, dacă este schimbată cu un vibrator. Din păcate, s-a dovedit extrem de ineficientă în oprirea gloanțelor de orice tip. Că tragi cu un revolver Ruger Blackhawk sau o pușcă Mossberg 930, gloanțele pătrund materialul ca prin brânză.

Vesta reflectorizantă

Indispensabilă dacă vrei să fii observat noaptea, această vestă și-a dovedit în repetate rânduri eficiența, salvând mii de măturători de stradă de la a fi spulberați de bolizi pe străzi prost luminate. Cu toate acestea, nu a salvat pe nimeni când a fost folosită ca apărare împotriva rafalelor mitralierei Ares Defense Shrike 5.56.

Vesta de camuflaj

Folosită în 90% din cazuri de oameni care nu au călcat niciodată într-o pădure, vesta de camuflaj a ajuns să îndeplinească un rol opus celui pentru care a fost creată: îl scoate în evidență pe purtătorul ei (într-un mod negativ). Vesta de camuflaj și-a păstrat însă constantă ineficiența când vine vorba de oprirea gloanțelor puștii semi-automate Barret XM109.

Vesta de piele

Cu un rol determinant în evidențierea persoanelor cu care nu vrei să ai de-a face, vesta de piele nu este decât un nou strat de piele, la fel de permisiv, adăugat peste pielea umană purtată în permanență de la naștere. Nu-i de mirare că pușca sniper Heckler&Koch HK417 folosită de noi în experiment a penetrat fără probleme tot ce i-a stat în cale.