Trebuie să cumperi castraveți din piață, dar nu știi care sunt? Aceste sfaturi te vor ajuta să recunoști legumele care sunt castraveți, astfel încât să nu te întorci acasă cu roșii sau usturoi și să te faci de râs.

Uită-te după marcajele pe care scrie “castraveți”. Orice piață modernă plasează afișe cu numele produselor, pentru a fi mai ușor de diferențiat. Dacă vezi un carton imens pe care scrie “castraveți”, nu mai căuta în altă parte: i-ai găsit.

Roagă pe cineva să-ți picteze un castravete extrem de realist. În caz că în continuare întâmpini dificultăți, oprește cea mai apropiată persoană, înmânează-i o pânză, o pensulă și un set de acuarele și roag-o să-ți picteze un castravete, într-un mod cât mai realist posibil, ca să-l poți recunoaște.

Adu cu tine un câine capabil să detecteze castraveți. Având un miros extrem de bine dezvoltat, câinii pot fi dresați să detecteze orice, inclusiv castraveți.

Nu confunda castraveții cu morcovii. Chiar dacă ambele au forme alungite, castraveții și morcovii sunt legume complet diferite. Indiciu: orientează-te după culoare și alege dintre cele două leguma care nu e portocalie.

Mergi printre tarabe și strigă “CASTRAVEȚI”. În orice piață, dacă umbli printre tarabe strigând cât te țin plămânii denumirea legumelor dorite, acestea vor începe să tremure violent și astfel le poți depista mai ușor.