Puține lucruri sunt mai enervante decât un laptop încet. Iată câteva sfaturi pentru a-l face să meargă mai repede:

1. Închide cele 48 de tab-uri Youtube cu discursurile lui Vadim mergând în același timp. Cu atâtea tab-uri deschise, normal că laptopul tău abia merge. Lasă deschis un singur tab cu discursul furibund al fostului tribun, pentru că oricum nu înțelegi nimic dacă asculți mai multe în același timp.

2. Nu mai tasta atât de repede. Cu cât tastezi mai rapid, cu atât laptopului tău îi va fi mai greu să proceseze datele introduse. Lasă cel puțin 5 secunde între apăsările pe taste și vei vedea rezultatele aproape instantaneu.

3. Roagă-l pe Bill Gates să șoptească laptopului tău cuvinte precum “fast”, “boost” sau “high speed”. Sună-l acum pe co-fondatorul Microsoft și problemele laptopului tău vor dispărea.

4. Setează-ți firewall-ul să lase în laptop doar virușii de mărime mică. Virușii de sute de gigabytes îți umplu aiurea drive-ul, ceea ce va face lapopul să meargă greu.

5. Pornește clipuri cu ventilatoare. Un ventilator real face zgomot și ocupă loc pe masă. Ca să eviți asta, deschide cât mai multe clipuri și poze cu ventilatoare de toate tipurile. Laptopul tău va înțelege ideea și va începe să-și îmbunătățească performanțele.

6. Acoperă jumătate din ecran și lucrează în jumătatea vizibilă. În 90% din timp, nu ai nevoie de toată suprafața ecranului pentru a-ți realiza task-urile. Acoperă cu o cârpă jumătate din ecran și fă-ți treaba doar pe cealaltă. Ca să nu suprasoliciți laptopul, schimbă periodic jumătățile pe care lucrezi.

7. Pune-ți cât mai multe plăcuțe RAM. Cu cât ai mai mult RAM, cu atât laptoul tău se va mișca mai rapid. Lipește plăcuțe RAM pe laptop, înlocuiește tastele cu plăcuțe RAM, pune-ți chiar și pe desktop un wallpaper cu plăcuțe RAM.