Dacă erai în căutarea unei povești inspraționale care să îți însenineze ziua mohorâtă, nu mai căuta în altă parte, pentru că ai găsit-o aici. Astăzi este timpul să celebrăm povestea inspirațională a Eleonorei Vlaicu, o femeie care – pregătiți-vă șervețelele – este destul de bătrână.

Eleonora nu are peste 100 de ani, nu are nici măcar 80, dar la 67 de ani este suficient de bătrână ca să câștige respectul nostru și să ne facă să ne simțim cu adevărat inspirați de faptul că este bătrână. Nici nu contează povestea vieții ei, nici toate întâmplările prin care a trecut, pentru că toate pălesc în fața faptului că, ați ghicit, este bătrână.

Bătrânețea Eleonorei Vlaicu ne face să ignorăm complet că își bârfește și judecă vecinii în fiecare zi cu vecina ei – inclusiv pe vecina cu care judecă și bârfește – că atunci când cineva nu-i cedează locul în tramvai îl blesteamă și îi dă cu bastonul în cap sau că este o comunistă convinsă și are un portret uriaș cu Nicolae Ceaușescu deasupra patului. Eleonora Vlaicu este o persoană în vârstă, și asta îi șterge absolut toate păcatele.

Să fim cu toții mândri de bătrânețea Eleonorei Vlaicu și să încercăm să învățăm ceva, cât de puțin, din extraordinara ei poveste.