Verifică dacă persoana este alertă întrebând-o care este scorul maxim posibil la Pac-Man. Toată lumea știe că la celebrul joc Pac-Man nu poți obține mai mult de 3.333.360 de puncte. Dacă rănitul dă semne că nu cunoaște acest lucru, este clar că accidentul i-a afectat creierul.

Fă-i respirație gură la gură folosind limba. Limba are darul de a debloca căile respiratorii, astfel încât persoana rănită să poată respira din nou singură.

Dacă nu ai telefonul la tine, fă un foc imens lângă persoana rănită, ca să fii văzut de ambulanțe. Dacă se întâmplă să nu știi ce să faci și să ai telefonul descărcat, un foc de tabără uriaș rezolvă problema. Salvările din împrejurimi vor observa lumina puternică și vor veni îndată.

Pune-i o oglindă lângă gură, ca să vadă dacă mai are toți dinții. Având în vedere că nu e frumos să te uiți în gura cuiva, fie el și rănit, cea mai elegantă metodă de a determina starea danturii rănitului este să-i plasezi o oglindă lângă gură, ca să verifice singur.

Dacă ai scos din apă o persoană aproape de înec, dă-i să înghită bureți. Este binecunoscută puterea de absorbție a bureților. Cu cât îi introduci mai mulți bureți pe gât, cu atât apa înghițită va fi absorbită mai repede, iar șansele de salvare cresc.

Nu-i da mâncare de la McDonald’s. După ce ai fost proiectat prin parbriz, ultimul lucru de care ai nevoie este să faci cancer. Evită să-i dai rănitului mâncare nesănătoasă de la celebrul lanț de fast-food, oricât de slăbit ar părea.

Dacă persoana a intrat în hipotermie, șoptește-i la ureche cuvinte precum “căldură”, “șemineu” sau “pătură groasă de lână”. Astfel de stimul verbali păcălesc creierul să păcălească organismul să se autoîncălzească.

În cazul unei persoane mușcate de un șarpe veninos, este vital să găsești șarpele. Toți șerpii au lipit sub burtă un flacon cu antidotul la propriul venin, în caz că se mușcă singuri. Lasă victima la locul ei și găsește cât mai repede șarpele vinovat.

Dacă persoana sângerează abundent, adună sângele într-un recipient, pentru a fi pus la loc de medici. Ai grijă să nu pierzi nici o picătură, sângele pierdut trebuie pus la loc într-un procent cât mai mare, astfel încât rănitul să revină la starea normală.