Cu toții iubim natura, dar ce se întâmplă când o iubim prea mult? O dovedește Cu Toții Pentru Natură, un ONG de mediu din București, care a dus activitățile de reîmpădurire la un alt nivel: voluntarii organizației non-profit plantează copaci în zone unde copacii deja există, cunoscute sub numele de păduri.

“Atunci când se defrișează o pădure, nu mai rămâne nimic în urmă. Dar dacă printre copacii tăiați există deja alți copaci, în urma defrișării mai rămâne o pădure”, spune Miriam Voiculescu, voluntară în cadrul ONG-ului. “În plus, dublând sau chiar triplând pădurile, cei care defrișează nu vor mai avea loc în pădure cu utilajele de defrișare, pentru că copacii vor fi atât de apropiați”, explică voluntara.

Iubirea excesivă pentru natură arătată de acest ONG ar putea avea, însă, și efecte negative, conform experților. “Au plantat copacii atât de aproape, încât animalele nu mai au loc în păduri, așa că își caută refugiu și mâncare prin alte părți, inclusiv prin orașe. Este un gest frumos ca intenție, dar trebuiau să se gândească mai bine înainte să se apuce de treabă”, spun aceștia.

Reprezentanții ONG-ul sunt deciși să continue acțiunile până când toate pădurile din România vor avea la rândul lor cel puțin încă o pădure în interiorul lor.