Anul mai are puțin și se apropie de final, așa că este momentul perfect să ne amintim cele mai importante evenimente petrecute în lume în 2016.

1. Populația a ajuns la fix 8.000.000.000 de oameni, dar apoi a murit Florin și a stricat rotunjimea numărului. Tocmai când populația ajunsese la o cifră rotundă și frumoasă, Florin s-a găsit să moară înecat cu un os de somon, readucând populația la oribila cifră de 7.999.999.999. Mulțumim mult, Florin.

2. Luna și-a arătat pentru prima oară în istorie cealaltă față. 2016 va rămâne memorabil pentru momentul extraordinar când Luna și-a întors fața ascunsă către noi. Din păcate, arată exact ca cealaltă, așa că evenimentul a trecut neobservat.

3. S-a descoperit că Pi conține inclusiv cifra 6 după virgulă. Dacă credeați că matematica a stat pe loc în 2016, v-ați înșelat. Un matematician a făcut o descoperire fantastică, și anume că cifra 6 apare și ea printre zecimalele celebrului număr Pi, ba chiar de mai multe ori.

4. Găinile nu mai sunt declarate specie pe cale de dispariție. Iubitori ai animalelor, bucurați-vă. Găinile au scăpat oficial de eticheta “animal pe cale de dispariție”, după ce numărul acestora a depășit 200, la nivel mondial.

5. George și-a găsit prietenă. După ani întregi de singurătate și ghinion, George și-a găsit sufletul pereche în Marcela. Bravo, George.

6. S-a inventat avionul, primul mijloc de transport aerian din istorie. Secolul 21 tocmai și-a găsit bijuteria în materie de inventică. Un grup de ingineri a inventat primul mijloc de transport care se deplasează exclusiv prin aer (în afara decolării și aterizării). Se numește avion și se bucură de o popularitate din ce în ce mai crescută.

7. Internetul a depășit cifra de 40 de site-uri. Internetul și-a continuat ascensiunea și în 2016, numărul de site-uri trecând de 40. Jumătate dintre acestea sunt dedicate pasionaților de sculptura în săpun.

8. Încălzirea globală a ajuns la final. Pământenii pot răsufla ușurați. După 20.000 de ani de activitate neîncetată, fenomenul de încălzire globală a decis în sfârșit să spună stop, spre bucuria oamenilor îngrijorați.

9. 90% din dinozauri s-au sinucis înainte ca meteoritul să lovească Terra. Arheologii au descoperit că masivele reptile erau extrem de fricoase, în ciuda mărimii. Majoritatea dinozaurilor au decis să-și ia singuri viața când au aflat că un meteorit imens va distruge Pământul în totalitate, astfel că dispariția dinozaurilor este considerată acum un act de sinucidere în masă.

10. Nu s-a descoperit nici o specie nouă de tapir. În ciuda eforturilor susținute ale oamenilor de știință, aceștia nu au reușit să depisteze nici în acest an o specie nouă de tapir. Poate în 2017.