Înainte să-ți pui șorțul și să te apuci de gătit, citește aceste sfaturi, iar la următoarea masă îți vei impresiona cu adevărat invitații.

1. Pune în mâncare lacrimile rezultate în urma tăierii cepei. De fiecare dată când tai ceapa, inevitabil lăcrimezi, iar primul impuls este să îți ștergi ochii. Colectează lacrimile într-un castron și folosește-le ca ingredient în prepararea mâncării. Vei simți diferența la gust.

2. Nu mai pierde timp cu sculptatul cartofilor în forma unor statui grecești în miniatură. Indiferent de forma sub care îi servești, cartofii au același gust, așa că orele pierdute transformând aceste legume în statui din Grecia antică nu-și au rostul.

3. Ascute-ți sabia de tăiat castraveți. Pe lângă faptul că economisești timp, castraveții vor avea un gust mai bun dacă sunt tăiați cu o sabie proaspăt ascuțită.

4. Spală-te pe mâini înainte să gătești. Orice bucătar care nu dă hepatită musafirilor va fi infinit mai respectat.

5. Spală carnea în mașina de spălat, iar în loc de detergent, folosește condimente. Nu-ți interzice nimeni să folosești la gătit și aparate mai neconvenționale. Introdu bucăți de carne în cuva mașinii de spălat, condimente în locul detergentului, apasă butonul de start și așteaptă rezultatul delicios. PS: La final, nu uita să întinzi bucățile de carne pe sârma din balcon, ca să se pătrundă.

6. O metodă rapidă de a curăța usturoiul este să îl cumperi deja curățat.

7. Roagă găinile să facă ouă deja fierte. Ca să nu mai pierzi timp prețios până la venirea invitaților, roagă găinile de la care îți procuri ouăle să le facă deja fierte și, eventual, decojite.

8. Caramelizează masa și scaunele unde vor sta musafirii. Caramelizarea este unul dintre cele mai inovatoare procese din lumea bucătăriei. De ce să te oprești doar la mâncare?

9. Lipește la loc pâinea feliată, ca să își recapete gustul original. Dacă ai făcut greșeala să cumperi pâine deja feliată, există o soluție astfel încât să nu o arunci: lipește feliile la loc. Reîntregind pâinea, aceasta își va recăpăta gustul original.

10. Servește toată mâncarea într-o farfurie uriașă, de unică folosință. Nu mai pierde timpul spălând speli zeci de farfurii după ce pleacă invitații.