În tentativa de a demonstra că mâncarea nu este neapărat necesară organismului dacă ai credință într-o putere superioară, un bărbat din India a renunțat la alimentație în urmă cu 9 ani, atunci când avea 66 de ani. O revelație “mai presus de această lume” l-a convins pe Jani Punjabi să recurgă la gestul drastic, iar rezultatele au fost mai mult decât previzibile.

Ați putea crede că renunțarea la hrană va avea efecte drastice asupra organismului uman. Că o deficiență gravă în admisia de energie calorică va afecta iremediabil corpul, cauzând organele să cedeze rând pe rând, fapt ce ar duce inevitabil la deces. Că deficitul de energie inerent malnutriției va cauza oboseală cronică și apatie în persoana afectată, în vreme ce interacțiunea cu mediul înconjurător se va diminua considerabil, până la încetarea existenței. Și ați avea perfectă dreptate, pentru că exact asta s-a întâmplat și cu bărbatul în cauză.

“L-am studiat timp de 20 de zile, împreună cu o echipă întreagă de medici. Nu a mâncat, nu a băut, nu a urinat, nu a avut scaun. Ceea ce nu ni s-a părut deloc incredibil, având în vedere că bărbatul era decedat”, spune unul dintre medicii spitalului în care Jani și-a găsit sfârșitul.

Pare de necrezut că cineva poate să supraviețuiască timp de 9 ani fără mâncare, dar acest lucru nu s-a întâmplat în acest caz: bărbatul a decedat după doar o lună, atunci când organismul i-a cedat complet. Medicina ne spune că ființele umane supraviețuiesc foarte rar mai mult de o lună fără mâncare, iar cazul lui Jani nu iese cu nimic din tipar. Cei care practică înfometarea extremă pot produce daune iremediabile în organismele lor, aducătoare de moarte, iar Jani Punjabi nu este o excepție. Nici un om nu ar trebui să supraviețuiască în asemenea condiții, și nici Jani nu a făcut-o.

Deși l-am contactat să ne împărtășească incredibila sa poveste, Jani nu a avut nimic de comentat, pentru că este mort.

Acest caz ne arată încă o dată capacitatea extraordinară a organismului uman de a ceda treptat și iremediabil dacă este supus unor provocări extreme.

Incredibil.