Facebook inovează din nou în domeniul siguranței. După ce a oferit posibilitatea celor care s-au aflat în zone cu atentate teroriste să se marcheze “safe” pentru a da de știre prietenilor că nu au pățit nimic, rețeaua de socializare a făcut un pas în plus: acum te poți marca în siguranță dacă ai uitat să share-uiești un status “blestemat” care ți-ar putea afecta integritatea corporală dacă nu îl dai mai departe numărului de prieteni menționat cu caps lock și multe semne de exclamare la începutul textului.

Extraordinar.

Cu toții am trecut prin experiența neplăcută de a ne teme pentru viața noastră atunci când am uitat să dăm share unui status care ne amenința că ne vom pierde viața, că vom avea 7 ani de ghinion sau că ne paște impotența pentru următoarele 3 generații. Poate am dat share doar la 47 de prieteni din 50, poate n-am avut timp decât de 3 share-uri, că trebuia să ajungem la muncă, sau poate pur și simplu am lăsat pe mai târziu și apoi ne-am luat cu treabă și am uitat. I se poate întâmpla oricui. Ei bine, prietenii și cunoștințele tale care au sesizat numărul insuficient de share-uri pot răsufla ușurați în privința sănătății sau vieții tale: dacă ai scăpat de blestemele enumerate în status, trebuie doar să activezi opțiunea, iar cei care te iubesc vor ști că ești bine.

Wow, asta înseamnă să ții la utilizatorii tăi. Așa da, Facebook.

Advertisements