1. Este singurul festival care necesită atât bilet de intrare, cât și de ieșire. Dacă la alte festivaluri biletul achiziționat îți asigură atât accederea în spațiul destinat concertelor, cât și ieșirea, Untold este cu un pas înaintea vremurilor, solicitând spectatorilor să cumpere bilet și pentru a avea voie să părăsească incinta.

2. Este strict interzis să vii cu mai mult de 4 tigri în lesă. Incidentele din trecut au determinat organizatorii să tragă linie la 4 în ce privește numărul de tigri cu care poți intra la Untold.

3. Prima ediție a festivalului a avut loc în anul 1500 î.H. Din păcate, nu există nici măcar bootleguri prin care să putem viziona momentul istoric, dar numeroase pergamente cu playlist-uri și afișe s-au păstrat la Muzeul Etnografic din Cluj.

4. La finalul festivalului, spectatorii sunt cusuți chirurgical într-o persoană uriașă care distruge scena cu o rangă. Untold a păstrat cu sfințenie această tradiție veche de zeci de ani, nu mai puțin de 4.000 de chirurgi fiind contractați pentru a pune în practică momentul special.

 5. Dacă un DJ nu dă “Safe remove” la USB-ul cu muzică, este fluierat copios de public. Bine educați tehnologic, spectatorii Untold sunt neiertători atunci când un DJ supune la cazne inimaginabile laptopul de concert. 17 DJ-i au fost alungați de pe scenă din această cauză, în istoria festivalului.

6. Orice persoană mai înaltă decât Emil Boc este “ajustată” până ajunge sub înălțimea primarului. Cea mai sângeroasă regulă a festivalului spune că orice spectator mai înalt decât primarul Clujului este tăiat (de la picioare sau de la cap, la alegere) astfel încât să nu depășească statura lui Emil Boc – 1,10 m.

7. Postarea de poze este strict interzisă. Dacă v-ați întrebat de ce, în perioada festivalului, nu ați văzut nicio fotografie postată pe Facebook sau Instagram de oamenii de la festival, este din cauză că această practică a fost strict interzisă de regulamentul festivalului, pedeapsa fiind o noapte petrecută în cameră cu Armin van Buuren, în timp ce pune muzică la volum ridicat.