1. Toți oamenii sunt stângaci. Deși extrem de răspândit, acest mit este complet fals. Până în prezent, s-au descoperit cel puțin 8 oameni care folosesc dreapta ca mână principală.

2. Oamenii stângaci își ascund mâna stângă de rușine când merg pe stradă. Un nou mit fals. Motivul pentru care stângacii își ascund mâna stângă când merg pe stradă este pentru a o feri de hoții de organe de pe piața neagră.

3. Când fac sex, stângacii folosesc doar penisul stâng. Perfect adevărat. Fiind mai ușor de controlat decât organul drept, penisul stâng aduce partenerei un orgasm mult mai intens.

4. 90% din șerpi sunt stângaci.

5. Există jucători de tenis stângaci. Deși pare tras de păr, este dovedit științific că o parte din practicanții sportului alb țin racheta cu mâna stângă.

6. Adam și Eva au vânat mărul ținând sulițele în mâna stângă. Biblia confirmă acest mit chiar în poza de pe copertă.

7. Dacă ești stângaci, reflexia ta din oglindă este dreptace. Un mit fascinant, ce merită testat acasă 🙂

8. În cazul stângacilor, există un risc mult mai mare să fie întrebați dacă sunt stângaci. În general, nicio persoană dreptace nu este întrebată dacă este stângace, în schimb, persoanele stângace primesc mai mereu această întrebare.

9. Stângacii scriu mai bine cu urechea stângă decât cu cea dreaptă. Nu ne credeți? Rugați un stângaci să scrie cu urechea dreaptă. N-o să înțelegeți absolut nimic.

10. În timpul Inchiziției Spaniole, stângacii sufereau torturi groaznice. Istoria confirmă acest mit. Stângacii medievali erau obligați să țină furculița cu dreapta, să cheme liftul doar cu degetele mâinii secundare, și aveau voie să-și tatueze citate chinezești doar pe brațul drept.