1. Rechinii nu sunt elefanți. Deși au culori similare, rechinii și elefanții sunt animale total diferite, însă au în comun faptul că pot zbura.

2. Rechinii mai au un rând de dinți care înoată în spatele lor. Înfricoșător, dar adevărat. Un rechin este însoțit tot timpul de o dantură secundară, pentru a-l feri de prădătorii care îl atacă de la spate.

3. Un rechin se naște devorându-și mama. Pentru că femelele nu dețin un orificiu prin care să dea naștere, rechinii intră în lume devorându-și mamele din interior, până când nu mai rămâne nimic din ele, iar rechinul fetus poate înota în voie.

4. Cel mai bătrân rechin din lume are 200 de milioane de ani și își trăiește ultimele zile într-un delfinariu din Mangalia.

5. 400 de oameni sunt înjurați de rechini în fiecare an. An de an, 400 de oameni cad victime rechinilor care scot capul din apă și le adresează înjurături grobiene.

6. Cel mai mare obiect găsit vreodată în stomacul unui rechin a fost vasul Titanic. În 1940, celebrul vas de croazieră a fost descoperit în stomacul unui rechin eșuat pe malul Oceanului Atlantic.

7. Rechinii nu au oase, de aceea folosesc oasele altor animale pentru a juca baseball. Carnea rechinilor este susținută doar de cartilaje, astfel că sunt nevoiți să folosească alte oase, precum femurul de știucă, pe post de bâtă de baseball.

8. 80% din rechini sunt atei convinși. Religia nu este populară printre acești prădători marini, doar 20% din rechini crezând într-o formă de viață superioară.

9. Un rechin poate mirosi o picătură de sânge chiar dacă se află în alt ocean. Incredibil, dar adevărat: dacă sângerezi în Atlantic, în scurt timp te poți trezi cu un rechin din Pacific pe urmele tale.

10. Dacă consumi un rechin pe zi, riscul de cancer se reduce cu 50%.